Valpe-kurs med ditt nye familiemedlem

Etter å ha kjøpt seg ny hund er det mange som vurderer å ta med valpen sin på valpe-kurs. Men hvor viktig er egentlig dette?

 

Valpe-kurs er mest for eieren sin del og ikke for hunden. Er det første gang du får deg hund, kan det likevel være en veldig god ide å dra på kurs for å lære hvordan du skal trene opp din nye valp. Selv om man har vært på kurs tidligere, kan det også være greit å friske opp litt. På kursene lærer du hunden din vanlige ting som å sitte, ligge, bli og å komme. I tillegg lærer du om ulike medisinske ting man må vite, samtidig som man kan spørre om det man vil. Man lærer også hvordan man får hunden til å gå riktig og pent i bånd.

 

Det aller viktigste med kurset er kanskje ikke å lære hunden din å sitte, men den utrolig fine sosialiseringen som du får ut av kurset. Å jobbe med eieren sin selv om det er mange andre hunder og mennesker rundt, er veldig god trening for valpen. I tillegg er den rundt andre hunder i et par timer, noe som kan øve valpen på å være rolig og å venne seg til å ha andre hunder i nærheten