Spill på nettet

For første gang åpner Lotteritilsynet for utenlandske spilleselskaper i Norge. I dag omsettes det for 40 milliarder årlig i pengespill og mellom 8-10 milliarder går til utenlandske aktører. Det er disse pengene Lotteritilsynet nå ønsker skal forbli i Norge og gjøre det helt lovlig å spille poker på nett.
I dag er det vanskelig å få overført penger til f.eks Pokerstars eller andre pokeraktører, og skal du ta ut gevinstene, må du av enten ha en din egen Neteller eller Paypal konto. Unibet og Betsafe har hele tiden vært klar på at hvis det vil bli en lisensordning i Norge vil de gi store beløp tilbake til både norsk idrett og kultur, på samme måte som Norsk Tipping gjør i dag.

Det mest populære pokerspillet på nett er Texas Hold’em og grunnen er kanskje at dette er den enkleste typen, med færrest håndkombinasjoner. Det spilles med eller uten limit. Omaha hold’em er en mer krevende variant som krever mer erfaring ettersom du får fire kort på hånda. Mange profesjonelle pokerspillere synes Omaha hi/lo er den mest utfordrende varianten, da det nesten er ubegrenset med håndkombinasjoner. Før Texas Hold’em dukket opp spilte de fleste Seven Stud poker. Dette er den tradisjonelle pokerformen med syv kort på hånda.

Alle pokervariantene kan spilles enten ved cash-bord eller du kan melde deg på i små eller store turneringer. Det morsomme med online turneringer er at du kan kvalifisere deg i gratis turneringer og få inngangsbillett i større turneringer hvor det kan koste mye å være deltaker.