Skap en hage for hunden

dog_in_garden_56895973

Uansett hvilken hund du har er det viktig at den får tilbringe mye tid utendørs. Riktignok krever en husky eller en alaskan malamute mye mer utetid enn en cocker spaniel – gjerne skal de være ute hele tiden – men alle raser har behov for å røre seg ute. Du kan både ta hunden din med på en tur eller du kan gi den boltreplass i hagen din.

Hva hunden din trenger

Hvilke type turer det lønner seg å ta avhenger litt mer av rasen. Noen raser krever ekstremt mye mosjon, mens andre heller krever hjernetrim. Er du saueeier, har du kanskje gått til anskaffelse av en border collie. Er du en sofasliter, har du muligens skaffet deg en søt, liten pomeranian. Om du er en av de som lever og ånder for fjellet, har du kanskje en husky, samojed eller fuglehund.

Hund og hage

For å optimalisere tiden hunden trenger ute, kan du faktisk gjøre en del selv – og la de ha det gøy i hagen. Noe som kan være en flott erstatning for, eller i tillegg til, et gjerde, er en hekk. En veltrimmet hekk ser alltid flott ut, og legger litt ekstra pryd på hagen din.

Det er en fordel å ha stor hage om du vil gjøre den om til en lekeplass for hunden din. Da får den mer plass, og du får ha blomstene dine i fred. Det er dog ikke en nødvendighet – har du en flekk med grønt kan hunden din fint trives. Dersom dette er tilfellet, finnes det flere tips til hvordan du kan optimalisere plassen din og fortsatt ha en fin hage. Blant annet kan blomsterkasser være en idé. Disse tar ikke stor plass, og ikke minst kan de henges opp høyere enn poter kan nå.