Mobil-spill med dyr – Angry birds

Det finnes utallige apper og spill vi kan spille på våre kjære mobiltelefoner og mange av disse har dyr som hovedtema. Et spill som var veldig populært for noen år tilbake og som enda ikke har forsvunnet helt, er Angry Birds. I spillet skal man skyte fugler av forskjellige farger med sprettert mot noen grønne griser. Målet er å prøve å redde eggene deres fra grisene. I 2015 hadde serien av Angry Bird-spillene blitt lastet ned mer enn tre milliarder ganger, noe som gjorde spillet til det mest nedlastede freemium spillet noensinne.

 

Det første spillet ble utgitt i desember 2009 for Apple iOS og etter dette fulgte mange andre versjoner. I tillegg ble spillet gjort tilgjengelig for andre operativsystemer for smarttelefon. I oktober 2010 kom for eksempel Angry Birds Sesonger med ulike helligdager og ferier som tema.

 

Spillet ble opprinnelig utviklet av Rovio Entertainment. Selskapet undersøker nye måter å utvide merket Angry Birds på, med blant annet varer, filmer og TV-programmer. I 2016 ble den dataanimerte 3D-filmen The Angry Birds Movie lansert. Det har også blitt laget massevis av ulike leker og bamser for barn med disse fuglene som tema. I 2012 kom også ulike drikkevarer merket med Angry Birds.