Kjente hunder

Hunder er menneskenes beste venner, og med tiden har mange av våre firebente venner fått kjendisstatus. Verdens mest kjente hunder har påvirket menneskeheten og hjulpet oss på veien fremover. Laika er og blir den mest kjente hunden av dem alle: Den første levende skapningen i verdensrommet, hunden som åpnet veien mot månen og de andre planetene. Pluto, Scooby Doo og Brian Griffin har fått kjendisstatus på grunn av sine spennende liv på TV-skjermene, selv om disse tre selvfølgelig ikke eksisterer i virkeligheten.

Spesielle kjendiser

Lassie, derimot, var like snill på lerretet som ellers i livet – denne hunden fikk populariteten til collie-rasen å skyte til vers. Det samme kan sies om Beethoven, den store, flotte St. Bernard-hunden man så i de familiekjære filmene fra 90-tallet. Hachiko er en annen kjent hund som erobret TV-skjermene. Hunden som ventet på sin døde eier i ni år, helt frem til sin død, har blitt selve symbolet for lydighet og ekstrem lojalitet.

Kjente hunder er ikke som vanlige kjendiser, men beholder sin gode natur gjennom hele karrieren, til stor forskjell fra mennesker som mister hodet så fort populariteten begynner å stige. Derfor vil kjente hunder gå inn i historiebøkene uten noen mørke baksider eller fæle historier. Våre firebente venner er spesielle kjendiser.